Pontaj pentru contabilitate - calcule pentru state de plata cu iFlow - articole conta.ro
Contabilitate � Conta.ro
Va asteptam online 24 ore din 24 sub sloganul: 100% contabilitate!
Puteti cere, oferi si gasi solutii la orice problema de contabilitate si fiscalitate. Si in plus aveti legislatia economica actualizata si un modul important de resurse umane.

Pontaj pentru contabilitate - calcule pentru state de plata cu iFlow

Pentru contabilitate, un pontaj este o obligatie si o necesitate pentru calculul salariilor. Pe baza acestuia contabilii vor putea crea state de plata corecte pentru fiecare angajat.

 

Ce este pontajul? acest termen nu se regaseste propriu-zis in lege, dar Conform art. 119 din Legea 53/2003 privind Codul Muncii, angajatorul are obligatia de a tine evidenta orelor de munca prestate zilnic de fiecare salariat, cu mentionarea orelor de incepere si de sfarsit ale programului de lucru, dar si de a supune controlului inspectorilor de munca aceasta evidenta, ori de cate ori se solicita acest lucru.

 

De ce este important un pontaj electronic pentru contabilitate?

 

Pontajul electronic se va actualiza automat. Personalul din contabilitate si salarizare este scutit de munca manuala de a verifica pontajele. Marele beneficiu adus de implementarea unui software pentru pontaj intr-o companie este ca angajatii si administratorii au oportunitatea de a adauga, aproba si respinge toate cererile intr-un mediu digital care va modifica automat si pontajul pentru contabilitate.

 

Cu ajutorul unei aplicatii online va disparea necesitatea de a verifica cererile de concediu si trecerea lor manuala intr-un document. Toate calculele sunt automate, iar departamentul de contabilitate va stii cu siguranta ca informatiile au fost aprobate si verificate inainte de a merge mai departe catre salarizare.

 

Este esential ca toate pontajele si rapoartele sa fie corecte. Ele trebuie sa reflecte realitatea dintr-o companie si ulterior sa devina baza pe care se calculeaza salariul fiecarui angajat. Faptul ca ele pot fi generate automat si in cazul unui control ITM este un factor important. Datorita faptului ca informatiile sunt stocate online, indiferent de cat de vechi sunt, ele raman accesibile. Un istoric organizat, care este usor de accesat face munca mai usoara pe termen lung.

 

De asemenea, cu ajutorul unui soft pentru pontaj vei elimina toate greselile din pontaj, crescand nivelul de eficienta al personalului de la HR si contabilitate.

Cum te vei organiza online cu pontajul pentru contabilitate?

  1. Compania implementeaza aplicatia de pontaj, iar toti angajatii pot fi regasiti intr-un singur cont. Vei avea acces direct la dosare de personal, iar departamentul de resurse umane va avea grija sa seteze programul de lucru si norma pentru acestia. Tot acestia, vor aproba cererile de concedii, invoiri, ore suplimentare si vor aloca ore de weekend sau noapte. Vor verifica toate cererile si pontajul, iar daca totul este in regula, pentru a confirma vor inchide luna.

 

  1. Daca luna este inchisa, inseamna ca pontajul pentru contabilitate este corect si verificat. Urmatorul pas este descarcarea acestuia cu doar doua click-uri si transferul in soft-ul de salarizare.

 

  1. Economisesti timp pretios si muncesti intr-un mediu eficient si rapid. Totul este online si se modifica in timp real, astfel incat vei putea limita conversatiile legate de pontaje si te vei putea axa pe lucruri mai importante: rapoarte financiare, depunerea formularelor fiscale la timp, etc.

 

Se creeaza un circuit perfect intre angajati - administratori - contabili.

 

Pontajul si contabilitatea pentru firme mici

 

Companiile mici aleg de cele mai multe ori fie sa apeleze la surse externe de contabilitate, fie sa angajeze o persoana specializata. Datorita numarului mai scazut de angajati, contabilul sa aiba si atributii de resurse umane.

 

De ce este o aplicatie de pontaj & HR solutia ideala pentru firmele mici?

 

  • Chiar daca exista un singur responsabil, se va putea folosi o singura platforma pentru pontaj & HR, din care va rezulta pontajul pentru contabilitate
  • Se lucreaza eficient si rapid, salvand timp pentru toate sarcinile de lucru
  • Cererile de concediu, ore suplimentare, invoiri se fac direct in aplicatie
  • Pontajul se actualizeaza si genereaza automat fara sa aiba greseli sau sa necesite modificari
  • Angajatii au acces la functii de Self-Service, isi pot vedea pontajul, programul de lucru, zilele de concediu si chiar planifica concediile in avans. Datorita acestor functii comunicarea cu angajatii devine mai eficienta

 

Pontajul pentru contabilitate devine mai sigur cu un soft online

 

Ai siguranta unor calcule corecte si creezi un mediu de lucru rapid si eficient care te va scuti de introducere manuala de date si repetarea unor procese de munca. Poti avea acces la un pontaj pentru contabilitate cu doar cateva click-uri.
 

Creeaza-ti un cont  in aplicatia iFlow gratuit si testeaza cat de usor se poate completa si genera pontajul.
Asociatiile de Proprietari
- modificari majore in 2021 -


- Drepturi + Obligatii
- Contabilitate si Fiscalitate
pentru o activitate fara greseli

...vezi AICI detalii >>


 

Comenteaza acest articol in forum

Articol de: Conta.ro - www.conta.ro
Data: 2021-04-21
Vizualizari: 135


  Alte ContaArticole
postat la: 2021-05-13
 Administratia Judeteana a Finantelor Publice Ialomita reaminteste contribuabililor ca marti, 25
mai 2021, este termenul limita pentru depunerea mai multor declaratii fiscale importante, printre care se numara si Declaratia 112 si Declaratia unica. 
Citeste mai mult ...
postat la: 2021-05-13
Ministerul Finantelor a elaborat un proiect de act normativ prin care propune o serie de masuri necesare pentru protejarea sanatatii cetatenilor, pentru evitarea blocajelor in activitatea organelor fiscale centrale si pentru aplicarea unui tratament unitar debitorilor care au facut obiectul unei inspectii fiscale sau verificarii situatiei fiscale personale, astfel incat acestia sa nu fie dezavantajati fata de ceilalti contribuabili care se afla in situatii similare. Citeste mai mult ...
postat la: 2021-05-12
Claudiu Nasui, ministrul Economiei, a informat pe Facebook ca s-a decis, in cadrul sedintei de coalitie din 10 mai, ca declaratia de beneficiar real sa fie amanata pana la data de 1 octombrie 2021. Citeste mai mult ...
  Conta Newsletter

Modificari la MONOGRAFIILE CONTABILE in 2021: Studii de caz + Explicatii detaliate Fii un contabil informat!

Aboneaza-te GRATUIT si vei primi Raportul Special

Modificari la MONOGRAFIILE CONTABILE in 2021: Studii de caz + Explicatii detaliate


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


  Conta Director
  Conta Site
  Conta Topicuri Forum
Copyright Conta Online / Conta.ro 2006 - 2021. Toate Drepturile rezervate
Un proiect: Fokus Digital Services