search

Ministerul Economiei propune garantarea in procent de 100% a voucherelor oferite ca alternativa la rambursare

MEEMA (Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri) face demersuri pentru a veni in sprijinul operatorilor economici din turism si propune garantarea in procent de 100% a voucherelor oferite ca alternativa la rambursare, aferente calatoriilor anulate in contextul pandemiei COVID-19.
 
Ministerul a prezentat in sedinta de Guvern din data de 24 septembrie 2020, in prima lectura, Ordonanta de Urgenta privind instituirea a doua scheme de ajutor de stat, sub forma de garantii si sub forma de granturi, destinate sprijinirii operatorilor economici din turism.
 
Proiectul de act normativ prevede garantarea de catre statul roman in procent de 100% a voucherelor oferite turistilor de catre agentiile de turism si structurile turistice cu functiuni de cazare, ca alternativa la rambursarile in numerar aferente calatoriilor anulate, in cazul insoventei emitentilor voucherelor.
 
In egala masura, se doreste acoperirea primelor de garantare datorate de beneficiarii schemei de ajutor de stat pentru garantarea voucherelor oferite turistilor, ca alternativa la rambursarile pentru pachetele turistice si serviciile unice de calatorie, anulate in contextul pandemiei COVID-19.
 
Cele doua scheme de ajutor de stat vor avea o durata limitata, pana la 31 decembrie 2020. Prin urmare, vor fi garantate doar voucherele emise pana la aceasta data, indiferent de durata lor de valabilitate.
 
Trebuie stiut faptul ca masurile de sprijin propuse vor intra in vigoare doar dupa aprobarea Comisiei Europene.


Noutati contabile 1711663200
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice