search

Informare ANAF: Au fost modificate formularele 208, 209 si 253.

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Ialomita informeaza contribuabilii interesati ca in Monitorul Oficial nr. 673 din 8 iulie 2021 a fost publicat Ordinul presedintelui ANAF nr. 1075 din 5 iulie 2021 care a modificat formularele 208, 209 si 253.

Formularul 208 -  "Declaratie informativa privind impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal".

Formularul 209 - "Declaratie privind veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din
patrimoniul personal".

Formularul 253 - "Decizie de impunere privind venitul din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal".

Acestea fusesera aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice si al ministrului justitiei nr. 1.022/2.562/2016 privind aprobarea procedurilor de stabilire, plata si rectificare a impozitului pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal si a modelului si continutului unor formulare utilizate in administrarea impozitului pe venit.

Astfel, veniturile realizate din transmiterea dreptului de proprietate si a dezmembramintelor acestuia cu titlu de mostenire, in cazul persoanelor fizice cu handicap grav sau accentuat, sunt scutite de la plata impozitului pe venit, indiferent de momentul dezbaterii succesiunii.

 De mentionat faptul ca obligatia de a depune declaratia fiscala se mentine si in cazul in care obligatia fiscala respectiva este scutita la plata, conform reglementarilor legale.


Noutati contabile 1711663200
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice