search

Au fost amanate inscrierile pentru microgranturile de 2000 de euro

 
Inscrierile pentru Masura 1 - microgranturi de 2000 de euro au fost amanate pana pe 25 octombrie, a informat MEAT (Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului). Acestea ar fi trebuit sa inceapa pe 12 octombrie si sa se incheie pe 22 octombrie. 

Etapa de preinscriere va incepe din 18 octombrie si este destinata noilor categorii de beneficiari si celorlalti aplicanti eligibili care nu aveau cont pe platforma. 
 
"Ministerul Econonomiei, Antreprenoriatului si Turismului (MEAT) informeaza ca Masura 1 “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” din cadrul schemei de ajutor de stat instituite prin ORDONANTA DE URGENTA nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele masuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, cu completarile si modificarile ulterioare, va fi relansata in data de 25 octombrie 2021, ora 10:00. Din data de 18 octombrie 2021, va incepe etapa de preinscriere pe platforma https://granturi.imm.gov.ro/auth/login.", a informat MEAT. 
 
Procedura de implementare a Masurii 1 “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile”, care reprezinta ghidul aplicantului, se afla in prezent la Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE), pentru obtinerea avizului final premergator aprobarii si publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei. Aceasta a fost conceputa conform prevederilor legislative in vigoare, respectiv OUG 130/2020 completata si modificata ulterior, precum si in baza propunerilor si sugestiilor transmise de mediul de afaceri in perioada in care a fost pusa in dezbatere publica.
 
Dupa obtinerea avizului de la MIPE, MEAT va transmite procedura spre publicare in Monitorul Oficial. In acelasi timp, pana la data de 18 octombrie 2021 aplicatia creata de STS va fi testata,  astfel incat sa raspunda tuturor cerintelor in momentul lansarii, a mai specificat institutia.
 
Din data de 18 octombrie 2021, aplicatia va permite crearea profilului, user-ului si parolei, pentru noile categorii de beneficiari. Acestia vor inregistra cu semnatura electronica atat datele reprezentantului legal/imputernicit, cat si datele firmei infiintate in anul 2019/II/IF/profesii liberale. Se vor putea inregistra si ceilalti aplicanti elibili care nu aveau cont pe platforma electronica.
 
Relansarea Masurii 1 va avea loc pe data de 25 octombrie 2021, incepand cu ora 10.00, timp de 30 zile calendaristice de la demararea inscrierii, pana la ora 20.00 a ultimei zile de inscriere, cu posibilitatea de prelungire a termenului pana la epuizarea bugetului.


Noutati contabile 1711749600
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice