search

ANAF anunta ca SPV a fost completat si cu alte documente

Fiscul anunta ca au fost majorate termenele de pastrare la dispozitia contribuabilului, in SPV, pentru anumite documente emise de catre MFP/ANAF, avand in vedere durata de valabilitate a acestora. In acest context, pentru o mai buna transparenta, termenele de pastrare au fost prevazute expres in Anexa la ordin.


Au fost incluse in SPV urmatoarele documente:


a) chestionarele intocmite de persoana fizica la sosirea si/sau plecarea in/din Romania, precum si Notificarile privind rezidenta persoanelor fizice;

b) declaratiile de inregistrare fiscala;

c) cererile pentru eliberarea Certificatului de rezidenta fiscala, precum si certificatul de rezidenta fiscala (vezi procedura);

d) cererile de restituire;

e) cererile de atribuire a numarului de ordine din Registrul de evidenta a aparatelor de marcat electronice fiscale sau a numarului unic de identificare si certificatul de atribuire a numarului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice fiscale.


Au fost incluse in categoria documentelor ce pot face obiectul comunicarii prin SPV si informatiile cu privire la evidenta creantelor fiscale.

 S-a creat posibilitatea identificarii in strainatate, la misiunile diplomatice/oficiile consulare ale Romaniei, a persoanelor fizice in scopul inregistrarii acestora ca utilizatori ai serviciului “Spatiul privat virtual” (SPV).


 S-a eliminat dispozitia privind verificarea de catre organul fiscal a semnaturii olografe a persoanei reprezentate.

A fost introdusa posibilitatea contribuabililor de a verifica, prin intermediul SPV, corectitudinea prelucrarii de catre organul fiscal a Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice, depusa de contribuabili in format hartie.


Baza legala: Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2894 din 3 septembrie 2019 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului finantelor publice nr. 660/2017 privind aprobarea Procedurii de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanta intre Ministerul Finantelor Publice/organul fiscal central si persoanele fizice, persoanele juridice si alte entitati fara personalitate juridica (Monitorul Oficial nr. 785 din 27 septembrie 2019).

NOU: Balanta de verificare de la A la Z.
Analize, corelatii, studii de caz


Ghid practic pentru valorificarea eficienta
a informatiilor din balanta de verificare

...vezi detalii AICI >>


 
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice